Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

The story so far

Και ερωτώ: Τι μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει δια καώς να μπει στο "μαγικό κόσμο των ερτζιανών";


α. Έχει φροντίσει να σπουδάσει σε σχετική σχολή ΜΜΕ (των φρονίμων τα παιδιά... χμ.. too late)
β. Έχει φροντίσει να μάθει σκι μαζί με τις κόρες του Κωστόπουλου... έτσι... για το conne (...το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;)
γ. Παίρνει σβάρνα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς μπας και βγάλει άκρη (been there, done that)
δ. Πηγαίνει στο σεμινάριο ραδιοφωνικής παραγωγής που είδε τυχαία σε εφημερίδα (...)
Αυτό το τελευταίο το κρατάμε!


Φεβρουάριος 2007: Έναρξη σεμιναρίου Ραδιοφωνικής Παραγωγής (ένα απ΄τα πολλά) υπό την επίβλεψη του Γ.Φλωράκη. Τρεις μήνες και κάτι ένα τσούρμο παιδιά μοιράζονται μουσικές, εκπομπές, εκφωνήσεις, φόβους, όνειρα και πάνω απ΄όλα την αγάπη τους για τη μουσική κι αυτό το μέσο που λέγεται ραδιόφωνο.

Μάιος - Ιούνιος 2007: Διήμερη εκδήλωση στο BIOS (βλ. εδώ σελ. 12) όπου οι συμμετέχοντες σε όλα τα σεμινάρια ραδιοφωνικής παραγωγής που πραγματοποιήθηκαν ποτέ απ΄το Γ.Φλωράκη, εκπέμπουν live μέσα στο χώρο του BIOS για τους θαμώνες και μόνο. Πενηνταέξι (56) απόφοιτοι "wanna be παραγωγοί" εναλλάσσονται ανά 20λεπτό όπως ακριβώς και οι μουσικές επιλογές τους εναλλάσσονται σε ύφος, χρώμα, διάθεση, περιεχόμενο.


Ιούλιος 2007: Είμαστε στον αέρα (Η Ε Κ Π Λ Η Ξ Η)
Με πρωτοβουλία της διευθύντριας του δεύτερου προγράμματος, Μαργαρίτας Μυτιληναίου, εικοσιτέσσερα (24) παιδιά, επιλεγμένα με κλήρωση, βγαίνουν στον αέρα του δεύτερου με την ίδια λογική του BIOS. Ανά μισή ώρα αλλάζει ο "wanna be παραγωγός", το ύφος, η μουσική σ΄ένα διήμερο "πείραμα".





Σήμερα: ...ο καθείς το δρόμο του.
Άλλος έχει φτιάξει demo και το ΄χει προωθήσει στους διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, άλλος έχει φτιάξει το demo μεν κάθεται και το κοιτάει δε (γιατί δε του αρέσει, δεν είναι πολύ καλό, θέλει να το ξαναδεί... οι δικαιολογίες δε λείπουν), άλλος δεν έχει κάνει τίποτα (...). Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι απ΄αυτούς έχουν γίνει φίλοι και αυτό σίγουρα μετράει. Μπορεί να μη βοηθάει σε μια ραδιοφωνική καριέρα, αλλά είναι απ΄τα παράπλευρα ευχάριστα γεγονότα που αβίαστα έρχονται στη ζωή μας και μας χαροποιούν.

ΥΓ. Ήθελα να βάλω περισσότερες φωτογραφίες "συναδέλφων" αλλά δεν ήξερα αν θα τους έβρισκε σύμφωνους να τους "εκθέσω" στο blog.

16 σχόλια:

dazed n' confused είπε...

Ααα πα πα ...
Κριμα τα καλα μου λογια βρε ...
Ετσι θα ξεκινησεις ?
Με παραπληροφορηση ? :-Ρ
Που πηγες και το βρηκες αυτο το εντυπο του Μ.Π. ?
Αυτο ειχε φτιαχτει πολυ καιρο πριν το event στο Bios και αρκετα παιδια ειχαν φυγει ( τοσες φορες ειχε αναφερθει οτι ολοι μαζι ημασταν 47 )
Ασε που - το σημαντικοτερο ;-ΡΡΡ - εμεεενααα δεεεν με εεεχει μεεεσααα !!! ( Δεν θυμασαι που οταν ειχε κυκλοφορησει αυτο, ειχα αφησει στον F σχολιο μεσ'τη γκρινια, οτι και καλα μου κοβουν την τυχη, παει η καριερα μου σαν ραδιοφωνικου παραγωγου κλπ κλπ :-D )
Παντως, περα απο την πλακιτσα, αν θελεις για αρχειο και δεν εχεις, εχω αποθηκευμενα διαφορα, που μπορω να σου στειλω ( το post του F με το ακριβες προγραμμα του Bios, τη δημοσιευση στο ενθετο της Καθημερινης κ.α. )

Και η αναδρομη, πολυ ομορφη ... Ελπιζω να μην μεινουμε μονο στις ωραιες αναμνησεις ... Αν και το βλεπω χλωμο, αν δεν παιζει κατι σε γνωριμια με καμμια κορη Κωστοπουλου, οπως λες κι εσυ ...
Μακαρι να κανω λαθος, αν και τα - μεχρι τωρα - γεγονοτα δειχνουν οτι δεν ...
Θα δειξει ...

Μμμακια !!!
Πολλα πολλα !!!

F είπε...

Έχει κόρες ο Κωστόπουλος;;;

Καλή αρχή καλή μου Μαριαλένα. Χρόνια καλά. Πολλά φιλιά.

MRL είπε...

@ dazed & confused
Να σου πω τη μαύρη αλήθεια... δε τους είχα μετρήσει αυτούς του BIOS... και όταν βρήκα το pdf online χάρηκα πολύ γιατί μπόρεσα να μετρήσω (ανεπιτυχώς όπως περίτρανα μου απέδειξες...) τους συμμετέχοντες. Ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. Αλήθεια... ΣΥΓΝΩΜΗ! Είπα συγνώμη... μη με πιλατεύεις. Είχα και εξεταστική εκείνη την περίοδο... και που έφτασα στο BIOS να "παίξω" ήταν άθλος. Δείξε μια συμπάθεια και μια κατανόηση...
Αλήθεια, τι κάνουν σ΄αυτές τις περιπτώσεις; Διορθώνουν την ανάρτηση ή κάνουν την πάπια; Μάλλον τη διορθώνουν εε;
(ναι αν έχεις υλικό για το BIOS θα το θελα... να δω πως θα το συνδέσω βέβαια με το blog... θα δω, θα δω)
Φιλιά

@ f
Έχει Γιώργο, έχει! Δύο μάλιστα :-)
Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου. Πολλά φιλιά και σε σένα. Θα σε δω στο MELI το Φεβρουάριο (νομίζω).

Aurangel είπε...

The story so far....
mmm min mou vazeis dyskola!!!
Opws kai na nai xarika pou mpikate stin zwi mou.
Filakia mrl mou.
Happy new year!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MRL είπε...

@ aurangel
...η χαρά είναι αμοιβαία!
Happy new year και σε σένα Κωνσταντίνα μου

Ανώνυμος είπε...

ti xara... proti mera tou xronoy anakaliptw to blog sou!



kali arxi k kali xronia !!!




to xristinaki***

South Of The River είπε...

Καλή χρονιά Μαριαλένα μου, με πολύ και καλό ραδιόφωνο, από μέσα (κυρίως) και απ' έξω (σαν ακροατές δηλαδή). Θα τα πούμεεεε!!!

Unknown είπε...

Καλώς σε βρίσκω!!

πάρα πολυ ενδιαφέρουσα ανάρτηση ...

θα ηθελα πάρα πολυ να δουλέψω στην ΕΡΤ ... αν ήμουν στην Αθήνα θα πήγαινα έστω σαν βοηθός στην παραγωγή στο Τρίτο .....

εδώ δεν γίνονται απ' ότι ξέρω σεμινάρια....

MRL είπε...

Καλή χρονιά!
Άδεια τέλος και στο γραφείο Πανικός κι Ομίχλη :-(

@ Κυβέλη
Τι υπέροχο όνομα... Καλώς μας ήρθες. Στο τρίτο εε? Μαζί με το Φλωράκη κι εσύ! Εγώ αν και έκανα πιάνο στα νιάτα μου... δε "το 'χω" πολύ με την κλασσική μουσική. Μ΄αρέσει... αλλά με κουράζει.
Αν και... αν (λέμε τώρα) με παίρναν στο τρίτο - αυτοί από μόνοι τους... οικειοθελώς και αυτοβούλως γιατί εγώ να κάνω demo το βλέπω χλωμό - μόνο τη δύσκολη δε θα έκανα. Απλά - για την ώρα - δε μπορώ να τα υποστηρίξω τα κλασσικά κομμάτια. Θα έπρεπε να "ξεστραβωθώ" λιγάκι πρώτα.

@ South of the River
Που είσαι χαμένο βρε συ? Εεεε? Πέρασες να πεις τα Χρόνια Πολλά από δω και έβγαλες την υποχρέωση εε? Πότε θα σε δούμε? Χρωστάς κι ένα cd!! Μη ξεχνιόμαστε!!

MRL είπε...

@ Χριστινάκι
Κοριτσάρα που είσαι εσύ? Καλή χρονιά και σε σένα!
Άντε... ξεκίνα κι εσύ κανα blog να 'χουμε να διαβάζουμε τις ωραίες ιστορίες σου. Βγάλε την ποιήτρια που έχεις μέσα σου!

dimosK. είπε...

test..
test...1
test....2
test....3

dimosK. είπε...

dimos speaking
Λοιπον...
μπορει να αργησα,μπορει να μην ηρθα οταν επρεπε αλλα ....ειμαι εδω!
το νεο μπλογκ μ`αρεσει.
μ`αρεσει οχι γιατι "ξερω" την ιδιοκτητρια(ατιμουστικα,που παει το μυαλο σας?!!) , αλλα γιατι η γραφουσα εχει και ταλεντο, και μαυρο ισοπεδωτικο χιουμορ αλλα και επειδη ειναι "εκνευριστικα εξυπνη"!!
(λογια φιλου μου/σας)
Φυσικα, και απο μουσικες ξερει(εξαιρεση η jenifer lopez) και, το βασικοτερο, τρελη ορεξη για ραδιοφωνο εχει..
ευχομαι ,και ηλεκτρονικα,τα καλυτερα!!!


P.S: Mrl, καλα δεν τα εγραψα? ετσι δεν μου ειπες να τα πω?
(..ελπιζω να γλυτωσω την παντοφλα!!)

MRL είπε...

@ ΔήμοςΚ
Καλώς τονα κι ας άργησε! :-)
Τόσα καλά λόγια μαζεμένα... συγκρατήσου καλό μου, θα μας πάρουν με τις πεπονόφλουδες. Άσε που δε πρόλαβε να φανεί και το "ταλέντο" που λες μέσα από δύο αναρτήσεις... (which reminds me... πρέπει να βάλω ανάρτηση για τον Ιανουάριο)
Όπως και να 'χει... Ευχαριστώ!

P.S.: Μια χαρά τα έγραψες... αν και θα μπορούσες να είσαι πιο διακριτικός :-Ρ. Τέλος πάντων... άντε... δεν έχει παντόφλα το βράδυ!

Negma είπε...

@Δήμος Κ

Ελπίζω τώρα που γλύτωσες το βρωμόξυλο, να μην ξεχάσεις την αμοιβή μου! Εξακολουθώ να έχω στην κατοχή μου το e-mail με το κείμενο που σου έστειλα για να κάνεις copy-paste ως σχόλιο, προκειμένου να αποφύγεις παντόφλες, πλάστρη, και όλα τα σχετικά, με ασφάλεια.

Άρα αν δεν με ξεπληρώσεις άμεσα, θα το χρησιμοποιήσω ως μέσο εκβιασμού. Ελπίζω να μην με αναγκάσεις να το κάνω, δεν θα τό 'θελα, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος βρε παιδί μου...

dazed n' confused είπε...

Με 'γεια το Avatar MRL !!!

Τεεεεεεεελειοοοοοοοοο !!!

MRL είπε...

Merci dazed & confused
Απ΄τους αγαπημένους μου "ήρωες".
Πιάνω συχνά τον ευατό μου να ταυτίζεται μ΄αυτούς... όταν επιδίδομαι με την κολλητή μου στο προσφιλές άθλημα του "σχολιασμού".
Αχ που είσαι Σοφία... Μου 'χει λείψει!